Jó ötlet, jó üzlet

Ötleteink már a VELUX-nak is segítettek megfelelő irodát találni. Kezdetben egy nagy és egy kisebb irodát béreltek a Roosevelt Irodaházban a VELUX e-business és Online Sales Organisation részlegeiknek, ma már két nagy és egy kis irodában több mint 30 fő dolgozik. Sirokai Péter, a VELUX paid media specialistjével beszélgettünk az irodabérlésről, aki hasznos tanácsokat adott arra vonatkozóan is, hogy mire érdemes odafigyelni az irodák kiválasztásakor.

Egy bővítés eredményeképpen kerültetek a House of Business Roosevelt Irodaházába. Mesélnél erről bővebben?

  • A dán központú VELUX 2017-ben döntött úgy, hogy kiterjeszti e-business és Online Sales részlegét Magyarországra. Három-négy fővel már addig is dolgoztunk home office-ban az anyavállalatnak, de később a cégen belüli új részlegek létrejöttével (pl. Online Sales Organisation) és az egyre több feladattal,  amit innen végeztünk, jelentősen bővült a magyarországi csapat létszáma is – jelenleg 30 felett van- , így szükség volt egy olyan helyre, ahol mindannyian együtt tudunk dolgozni.
  • Hogyan találtatok rá a HOB-ra?
  • Egy ügynököt bíztunk meg, ő segített rátalálni.
  • Milyen szempontok alapján kerestetek bérelhető irodát?
  • Mivel szervezetileg a dán központhoz tartozunk, emiatt gyakran utaznak hozzánk felsővezetők, kollégák. Ezért centralizált, könnyen megközelíthető helyszínen kerestünk irodaházat.

A helyszínt úgy választották ki a vezetők, hogy az minél nagyobb “merítést” biztosítson azokra a digitális- és több nyelvismeretet igénylő pozíciókra, amik már akkor tervben voltak. Ezeknél a munkaköröknél gyakran fiatalabbakra van szükség, és ők inkább preferálnak olyan munkahelyeket, amik attraktívak, és a városközponthoz közel találhatóak. Fontos volt az is, hogy shared service iroda megoldás legyen, vagyis rugalmasan tudjunk plusz irodákat bérelni a csapat növekedésével arányosan, hiszen az elején még nem nagyon lehetett megmondani, hogy mikor hány fővel leszünk jelen Budapesten. Emellett a már említett részlegek bővülésével presztízskérdés is volt az iroda kiválasztása, hiszen nem mindegy, hogy a munkavállalóink egy külvárosi infoparkba vagy egy belvárosi, elegáns épületbe járnak munkába. Szintén hasznos, ha vannak tárgyalótermek, konferenciatermek is az irodaházban.

Személy szerint Te mit tartasz fontosnak a mostani irodátokat tekintve, mit érzel a legnagyobb előnyének?

  • A központi elhelyezkedés, a tömegközlekedéssel könnyű megközelíthetőség mellett számomra az office management nagy előnyt jelent. Ha szeretnénk az irodával kapcsolatban valamit intézni, nem nekünk kell személyesen utána járnunk a dolgoknak, van, akitől első kézből segítséget tudunk kérni. Ennek nagyon sokszor hasznát vesszük. Például, ha van egy kisebb rendezvény, cégen belüli összejövetel, mindig tudunk segítséget kérni, használhatjuk az irodaház kapcsolati hálóját. Vagy amikor gyümölcsbeszállítót kerestünk, nem kellett kutakodnunk, az office manager elintézte, konferenciaszervezéskor segítettek a cateringben… Nagy könnyebbség, hogy mindig van 2-3 ötlet a tarsolyukban ilyen kérdésekben. Nagy segítséget kapunk az office management terén a HOB-tól, aminek köszönhetően a mi saját, VELUX-os office managerünknek gördülékenyebb a munkája, relatíve kevesebb időt kell fordítania az irodával kapcsolatos dolgokra.
  • Milyen tanácsot adnál annak, aki éppen most keres irodát önmaga vagy cége számára?
  • Fontos, hogy a cég méretének megfelelő irodát keressen az ehhez passzoló szolgáltatásokkal. Itt visszatérnék az office managementhez, ami különösen egy kisebb cégnek hasznos, hiszen nincs szükség egy külön recepciósra, aki felveszi a telefont, elkészíti a kávét, menedzseli az irodai ügyeket. Nyilván kulcsfontosságú a helyszín is. Érdemes például megnézni, a munkavállalók hány százaléka jár tömegközlekedéssel, illetve autóval, s ennek megfelelően választani, hiszen ez egy kritikus pont lehet.

Meghatározó persze még az irodaház elhelyezkedése, s persze a költségek – ezzel kapcsolatban azonban legyünk körültekintőek.

House of Business irodák

Kisebb vagy startup jellegű vállalkozások számára – akik potenciálisan nőhetnek egyre nagyobbra rövid idő alatt – megfelelő döntés lehet a House of Business által is nyújtott megoldások keresése. Ezzel nem kell a recepcióval, felszerelésekkel, karbantartásokkal foglalkozniuk, ugyanakkor megvan számukra a lehetőség, hogy növekedés esetén dinamikusan változtathassák irodáik számát, akár növekedésről van szó, akár csökkentésről vagy bezárásról.

Ismerje meg Ön is a Roosevelt Irodaház által nyújtott előnyöket!

chatsimple