Jótettek a House of Business háza táján

Egy vállalatnak nemcsak a gazdasági teljesítés fontos, hanem, hogy felelősségteljesen foglalkozzon társadalmi problémákkal is. A vállalati felelősségvállalás ezért nem érhet véget – a House of Business esetében az iroda ajtóknál. Társadalmi felelősségvállalásunk részeként olyan ügyek mellé szeretünk állni, amelyek szívünknek kedvesek. Mint a Re-Formáló Egyesület – Ételdoboz programjában való közreműködés, ahol a House of Business időről időre bekapcsolódik az adománygyűjtésbe. Az elmúlt hetekben rengeteg tartós élelmiszer és mikulás csomag jött össze a támogatói összefogás eredményeként, melyért ezúton is szeretnénk megköszönni a House of Business ügyfeleinek, partnereinek és munkatársainak a nagylelkű adományokat, közreműködő segítségüket.


A rászorulókon nemcsak a hajléktalanokat értjük. A mai világban rengeteg olyan többgyermekes család él, amelyben hiába dolgozik mindkét szülő, a fizetésük sajnos csak a lakhatás (albérlet vagy lakáshitel) és a rezsiköltség kifizetésére elegendő, élelemre már nagyon kevés jut. Számukra is – és mindenkinek, akinek erre szüksége van – helyezi ki a Re-Formáló Egyesület az „Enni adok” ételdobozokat.

Az Enni adok ételdoboz egy mindenki számára elérhető, vízhatlan szekrény, amelybe bárki beteheti adományait, a rászorulók pedig elveszik belőle, amire szükségük van. Az ételdobozban szívesen látnak tartós élelmiszert, konzerveket, tisztálkodószereket. Az egyesület önkéntesei naponta legalább 1x meglátogatják, takarítják és ellenőrzik az ételdobozt, így biztosítva, hogy soha ne legyen benne romlott étel, és mindig higiénikus maradjon.

Aki távol él az Enni adok ételdobozoktól, de segítene, annak lehetősége van online vásárlással részt venni a kezdeményezésben, vagyis egy kiválasztott áruházlánctól online tartós élelmiszereket vásárolni, majd kifizetni azt bankkártyával, és a rendelést az ételdobozba szállíttatni.  

Az Enni adok dobozok 1 napra örökbe is fogadhatók. Ez a kezdeményezés Iskolai osztályoknak szól. A dobozok örökbe fogadása azt jelenti, hogy adott napon a gyermekek otthonról hoznak egy-egy élelmiszert, mellyel jó példát mutathatnak egymásnak.

A Ne dobd ki a tízóraidat támogatói akció pedig kifejezetten diákoknak szól, akik az el nem fogyasztott tízóraijukat valamely Enni adok dobozba tehetik, ezzel éhes felnőtteknek vagy gyerekeknek örömet szerezve.

Az egyedület emellett rendszeresen, főként az őszi-téli időszakban melegétel osztásokat is szervez. Minden évben folytatódik továbbá a tanszergyűjtés -és kiosztás is, minden tanévben több száz gyermeknek komplett tanfelszerelést biztosítva az iskolakezdéshez. A diákokat emellett közösségi szolgálatra is várják. Az érettségi vizsgára jelentkezés feltétele, hogy a középiskolás, gimnazista gyermekek 50 órányi közösségi munkát végezzenek. Ezt a szolgálatot náluk is teljesíthetik Enni adok ételdobozok ellenőrzésével, a melegétel osztásokon való segítségnyújtással, ételcsomagok összekészítésével, és hasonló munkákkal.  

Vállalkozásokat, boltokat, pékségeket, zöldségeseket is szívesen várnak a támogatói programba: a napi maradék pékáru vagy már kevésbé eladható, illetve lejárati időt megközelítő élelmiszerek felajánlásával az Enni adok dobozokon keresztül hátrányos helyzetben élőket támogathatnak. Az önkéntes segítők elhozzák az étel adományokat, ezeket adagolják, csomagolják és elhelyezik az Enni adok ételdobozokban.

Aki pedig pénzbeli segítségnyújtással támogatna szívesebben, természetesen örömmel fogadják adományát. A Re-Formáló Egyesület elérhetőségei:

Bankszámlaszámunk:
Re-Formáló Egyesület
Budapest Bank
10101360-04343300-01005009
IBAN: HU1 31 01 01 3600434330001 005009

https://www.facebook.com/reformalo.egyesulet

 

Szeretnénk ismét megköszönni a House Of Business partnereinek, és minden közreműködőnek a támogatói programban való segítséget, adományt. A januári februári hónapok a hideg okán is különösen kritikusak a rászorulók számára, ilyenkor fokozottan fontos, hogy ne feledkezzünk meg róluk, ezért mi, a House of Businessnél szeretnénk továbbra is aktív részesei lenni a támogatói munkának, és erre biztatjuk valamennyi partnerünket is.

chatsimple