Mikor váltsunk kisebb irodára?

Előfordulhat olyan élethelyzet egy vállalkozás életében átmenetileg vagy akár hosszabb időtartamra, amikor a korábban még teljesen kihasznált, saját tágas iroda hirtelen túl nagynak, feleslegesnek tűnik. Ilyenkor az egyik lehetőség, hogy tovább invesztál a nagyobb irodával járó fenntartási költségekbe, vagy ésszerűbb megoldás, ha a megváltozott körülményeknek éppen megfelelő méretű és tulajdonságú irodát bérel. Ha bizonytalan benne, hogy kisebb irodára van-e szüksége, tekintse át az alábbi jeleket, melyek egyértelműen arra utalnak, hogy érdemes feladni a saját irodát, és szolgáltatott irodát bérelni vagy egy nagyobb szolgáltatott irodát akár kisebb méretűre cserélni (amely cserére a szolgáltatott irodák rugalmasságának köszönhetően szinte pillanatok alatt lehetősége van).

Ha legalább kettő fennáll az alábbiakból, akkor érdemes felkeresnie a House of Business munkatársait elérhetőségeik valamelyikén.

    1. Sok a kihasználatlan helyiség és munkaállomás az irodában
      Fizessen csak akkora helyért, amekkorára szüksége van. Saját irodában gyakran előfordul, hogy nagy mennyiségű, ritkán használt irodahelyiségektől kong az épület – amelyekért fizetnie kell, ha mást nem, rezsiköltséget mindenképpen. Egy szolgáltatott irodában éppen akkora helyet bérelhet, amekkorát cége maximálisan és optimálisan ki tud használni. Nagyobbra nincs is szükség. A megspórolt költségeket pedig cége további fejlesztéseibe forgathatja, vagy kollégái számára csapatépítő hétvégét szervezhet. Mint ahogy nagyobb méretű irodára váltani is bármikor lehetősége van, úgy az aktuális helyzetnek megfelelően kisebb irodaterület bérlésére is van mód, mely a rugalmas szolgáltatásoknak köszönhetően természetesen bármikor ismét nagyobbra cserélhető, ha bővül a munkatársak köre egy új projekt miatt. 
    2. Kevesebbet járnak be személyesen az irodába
      Havidíjas, részmunkaidős vagy óradíjas bérleti lehetőségek közül is választhat kisebb méretű irodát egy szolgáltatott irodaházban, így felesleges saját irodát fenntartani abban az esetben, ha a munkatársak kevesebb időt is töltenek az irodában. A bérlet időtartamát igény szerint, teljesen szabadon alakíthatja, költséghatékonysági, és kihasználtsági szempontból kiválasztva a megfelelőt. Ha napi rendszerességgel van szüksége irodahelyiségre vállalkozása számára, akkor hosszabb távú bérlést, havidíjas rendszert érdemes választania, de így is jobban jár, hiszen cége aktuális méretének/igényeinek megfelelő nagyságú irodát bérelhet. Amennyiben viszont sokat utazik, és csak pár hétre vagy napra bérelne irodát, sokat spórolhat a bérlés költségein, ha a részmunkaidős megoldás mellett dönt. Extra lehetőség ez azoknak a vállalkozóknak, akik csupán néhány órát töltenének egy profi irodában, mert fontos számukra a nyugalom, a megfelelő irodai felszereltség és szerviz a zavartalan munkavégzéshez. Az ügyfelek így olyan prémium felszereltségű munkakörnyezetre tehetnek szert a belváros szívében, amely rendkívül kedvező és rugalmas feltételek mellett segíti elő vállalkozásuk fellendülését. 
    3. Az irodát gyakorlatilag tárolóként használja: rengeteg a felhalmozott irat és használaton kívüli akta
      És ha ez így van, gyakran a sok felesleges dolog mellett éppen az nem kap helyet az irodában, amire igencsak szüksége van. Egy szolgáltatott irodában teljes a hozzáférése a prémium erőforrásokhoz. A teljesen berendezett irodaterületeken rendelkezésre álló irodai felszerelések mindig karban tartottak és modernek. Gyakran találhat csúcsminőséget az üzleti célú technikai berendezések teljes skálájából, legyen szó fénymásológépről, szkennerről vagy akár egy minden igényt kielégítő konyháról. 
    4. Túl magasak a fenntartási költségek az iroda kihasználtságához képest
      És nemcsak a bérleti díjakról beszélünk. Szüntesse meg a másodlagos költségeket! Melyek ezek? A valódi havi költségek átgondolásához vegye figyelembe a karbantartási, a takarítási költségeket, a helyiség berendezéseinek és felszereléseinek amortizációját, és számos egyéb költséget, melyeket mind mind megspórolhat, ha úgy dönt, hogy kisebb méretű szolgáltatott irodát választ…

 

chatsimple