A szolgáltatott irodák előnyei és hátrányai

A szolgáltatott irodák a nevükhöz hűen szolgáltatások egész sorával teszi kényelmessé céges bérlői számára a napi munkát. Kényelmes, okos választás e mellett dönteni. Utánajártunk, és őszintén sorra vesszük, melyek a szolgáltatott iroda bérlésének előnyei, és hátrányai.  

Elsőként az előnyökről:

Minimalizált költségek

A szolgáltatott irodában a munkaterületeket a beköltözés előtt berendezik és teljesen felszerelik, így nem kell aggódni az íróasztalok megvásárlása, szék választás vagy az internet telepítése miatt, mely egy normál iroda esetében extra kiadásnak számít.

Minden készen áll a beköltözésre

Irodabérlés

A szolgáltatott irodák plug ‘n’ play rendszerének köszönhetően Önnek és csapatának mindössze egy laptopra van szüksége, és már kezdődhet is a munka, mert az irodákban a berendezésen túl a takarításon és tea-kávé szolgáltatáson át minden rendelkezésre áll, hogy üzleti sikereire koncentrálhasson. Üzleti partnereit pedig presztízs értékű környezetben fogadhatja a business centeren belül, például egy teljesen felszerelt, videókonferenciára is alkalmas tárgyalóhelyiségben.

Teljes körű rugalmasság

A szolgáltatott irodák szabad teret biztosítanak a vállalkozások tulajdonosainak abban, hogy rugalmasan változtathassák a bérelt iroda méretét adott munkaerő-létszámtól függően. Emellett abszolút előny, hogy projekt alakú bérlésre is van lehetőség, egy-egy rövidebb időszakra. 

Teljes technikai felszereltség

A szolgáltatott irodák professzionális szolgáltatás-csomaggal várják a bérlőket, melynek részét képezi többek között a kiváló minőségű nyomtatók vagy a legkorszerűbb audiovizuális technológiák használata is, mellyel jó benyomást tehet az irodába meghívott ügyfeleire. 

Ügyintézés felsőfokon

Még az olyan ügyes-bajos dolgokra sincs gondja egy szolgáltatott irodában, mint a csomagfeladás, és postai ügyintézés, mert a bérlők számára ez is biztosított. Minden ilyen kényelmi szolgáltatás rengeteg időt spórol a bérlőknek (nincs szükség sorban állásra például a Postán), ami megfizethetetlen. 

Kapcsolatépítés könnyedén

Egy szolgáltatott iroda a sikerorientált, professzionális szintet képviselő vállalkozások találkozási helye is egyben. Így a bérlők könnyedén kapcsolatba léphetnek másokkal a többi vállalkozás által, mely ugyanabban az épületben bérel irodát, de a látogatók, vendégelőadók, beszállítók, stb. is a partnerkapcsolatok kialakulásának széles lehetőségét kínálják.

És akkor néhány szóban a szolgáltatott iroda hátrányairól:

…Őszintén nem találtunk ilyet.

Bármely vállalkozásnak előnyére válhat szakmailag és anyagi megfontolásból is, ha szolgáltatott irodát bérel. A kiváló lokációról még nem is beszéltünk…

Nincsen megcsillagozott, beugratós apróbetűs rész, amelyből majd kiderül, hogy esetleg mégis tévedés volt szolgáltatott iroda mellett dönteni. 

Egyetlen esetben lehet indokolatlan szolgáltatott irodát bérelni, amikor Önnek egyáltalán nincs is szüksége irodára, mivel folyamatosan ingázik a világban, vagy külföldről, távolról dolgozik a hazai piacra. Ilyenkor viszont ajánlott egy virtuális iroda bérlése, amely szintén elérhető a szolgáltatott irodákon keresztül, és amely nem fizikai iroda bérlését jelenti, hanem egy prémium telephely elérhetőséget, bejelentett prémium címmel, amely növeli a bizalmat az üzleti partnerek előtt. Ha pedig mégis szüksége lenne egy irodára, egy rövidebb időszakra, egy projekt erejéig, akkor bármikor igénybe veheti a fizikai irodát is.

chatsimple