Szolgáltatott iroda – de kinek is jó?

Egy szolgáltatott iroda bármilyen vállalat számára jó megoldást jelenthet, legyen szó induló vállalkozásról vagy akár egy hatalmas multicégről.

Egy vállalkozás növekedésével arányosan a vállalatok olyan ingatlan megoldásokat keresnek, amelyek nagyobb bérleti és pénzügyi rugalmasságot biztosítanak. Különösen a jelenlegi instabil gazdasági helyzet idején extra kockázat – amelyet a társaságok egyre óvatosabban vállalnak – hogy hosszú lízingszerződésre vagy jelzálogra kötelezzék magukat, amikor az üzleti feltételek folyamatosan változnak.

A szolgáltatott irodák csökkentett kockázatú szakmai környezetben biztosítják a munkavégzés zavartalanságát. Van vállalat, amely mintegy székhelyéül választ szolgáltatott irodát, más cégek állandó helyük kiegészítéseként használják. Az induló vállalkozások pedig, ahol a költséghatékonyság alapvető szempont, ahol nincs mód magas bérleti díjak fizetésére vagy hitelfelvételre egy saját irodához, ahol nem vállalhatnak semmilyen rizikót, beláthatatlan költséget, itt is abszolút a szolgáltatott iroda a befutó.

A szolgáltatott irodák ideálisak olyan vállalatok számára, ahol:

  • Nem biztosak abban, hogy a kiszámíthatatlan üzleti növekedési ütem miatt bővíteni vagy esetleg leépíteni kell a céget működés közben.
  • Szükség van egy ideiglenes helyre, mivel azt tervezik, hogy hamarosan irodát cserélnek, nagyobbat vásárolnak, költöznek; tehát átmeneti és gyors megoldás is lehet a zavartalan működés érdekében.
  • Akkor is jó lehet a szolgáltatott iroda, ha a saját telephely kezelése elvonja a figyelmet az üzleti tevékenységre való összpontosításról, és nem kívánnak többé ilyen feladatokkal foglalkozni.
  • Amennyiben jelenlegi telephelyüket nem használják ki maximálisan és költséghatékonyan, ezzel pazarolva a pénzt, szintén szolgáltatott iroda lehet a megoldás.
  • Egy központi, frekventált helyen található kiemelkedő és rangos irodai cím elengedhetetlen lehet az üzleti tevékenységéhez.
  • Ha jelenleg nincs büdzsé hagyományos iroda bérléséhez…
  • Rövid távú projekt kezdődik, és átmenetileg további irodahelyekre van szükség.

Tulajdonképpen bármilyen típusú vállalkozás igénybe veheti a szolgáltatott irodákat, mivel a lényegük, hogy az igényeknek megfelelő megoldásokat kínálnak, tehát mindenre tudnak reagálni, méretben, szolgáltatásokban, kényelmi extrákban, árban.

  • Az induló vagy kis társaságok számára a hosszú távú bérleti kötelezettségvállalás nagy kockázatot jelent, mivel még nincsenek bebiztosítva, működésük nem biztos tartósan, itt mindenképpen érdemes a rugalmas bérletben gondolkodni.
  • A spektrum másik oldalán azok a vállalatok állnak, amelyek növekedést tapasztalnak, és a jelenlegi helyükön elfogyott a hely. Egy szolgáltatott irodában kényelmesen megoldhatják további munkaerők és munkaállomások elhelyezését. Ez vonatkozik azokra a vállalatokra is, amelyek székhelye a tengerentúlon van, de egy helyi iroda feltétlenül szükséges a működéshez.
  • Ideális olyan projektalapú szervezetek számára is a szolgáltatott iroda, mint az informatikai programozók, filmgyártó csapatok vagy egy-egy komoly ügyön dolgozó jogászok. Mindannyian értékelik a rugalmas ingatlanszolgáltatás előnyeit – köztük az alacsonyabb összköltséget, valamint produktívabb és elégedettebb alkalmazottakat.

Hogyan tovább a szolgáltatott irodából? Sok vállalkozás soha nem mozdul ki egy szolgáltatott irodából sajátba, mivel azt tapasztalja, hogy számára a szolgáltatások sokfélesége, a kapott kényelem, motiváló helyszín, más sikeres cégek közelsége hosszú távon jó értéket képvisel.

Mások esetleg tovább lépnek, miután stabilizálódik a méretük – de tapasztalatok szerint a szolgáltatott iroda kényelmi szempontból, szolgáltatások terén és ár tekintetében minden vállalkozástípus számára ideális, hosszú távon is.

Szeretne segítséget kérni a vállalkozásának tökéletes irodahelyiség megtalálásához? Keresse fel kollégánkat, várjuk a House Of Business Irodaházaiban.

chatsimple