A hagyományos irodabérlet alternatívája lehet a szolgáltatott irodahelyiség, ami kényelmesebb, költséghatékonyabb megoldás, amellyel vállalkozását gyorsabban beindíthatja és működtetheti, mint egy hagyományos irodával. Amennyiben Ön is új irodaterületet keres a vállalkozásának, akkor valószínűleg első körben hagyományosan kibérelhető önálló irodaépület jut eszébe, ami valóban ideális lehet egyes vállalkozások számára; azonban ha Ön esetleg startup vállalkozás vezetője, szabadúszó vagy kisvállalkozás, akkor a bérleti díj, a járulékos költségek, mint rezsi, plusz az irodabútorok és eszközök beszerzése összességében már túl költségesek lehetnek a keretéhez.

Az iroda előkészítése, a berendezés, az átadás is sok időt vehet igénybe, mindezek közben pedig nem haladhat a munka, amely további bevételkiesés.

Mi is a szolgáltatott iroda?

A szolgáltatott iroda lehet egy egész irodaépület, vagy egy emelet egy irodaépületben, de akár csak egy néhány helyiségből álló irodaterület is. A szolgáltatott irodát egy létesítménykezelő társaság adja bérbe, és ami nagyon fontos, hogy rugalmas feltételekkel.

Ami a szolgáltatásokat illeti, ezeket mind a létesítménykezelő társaság biztosítja. Ez általában a folyamatos karbantartást, takarítási szolgáltatásokat és különféle kényelmi szolgáltatásokat foglalja magában.

A szolgáltatott irodában minden munkaállomásért csak akkor kell fizetni, ha arra valóban szükség van. Ez máris egy nagyszerű költségcsökkentő lehetőség. És mivel minden költséget a bérleti díj tartalmaz, így nem kell külön számlákon fizetnie a közüzemi és egyéb szolgáltatásokért. Ezen kívül egy szolgáltatott iroda bármikor gördülékenyen lehetővé teszi vállalkozásának bővülését, mert biztosan mindig van hely, amely az irodához hozzákapcsolható, bérbe vehető.

Mely módokon spórolhat pénzt Önnek egy instant iroda?

1). Csak a szükséges irodáért vagy helyért fizet, nem kell aggódnia más számlák, fizetnivalók miatt. Ezek az irodák általában mindent tartalmaznak, a fürdőszobáktól a konyhán át, a tárgyalókig, és még azon túl is számos szolgáltatást és lehetőséget. Elmondható, hogy egy szolgáltatott irodával sokkal többet kap a pénzérért, és ez költséghatékonyabb megoldás minden üzleti vállalkozás számára a hagyományos irodához képest.

2). Fix számlák, nincs meglepetés: minden költséget a bérleti díj tartalmaz. Ez magában foglalja az összes olyan közüzemi szolgáltatást, mint az energia, a víz, az internet és a távközlési szolgáltatások.
Ez azért is fontos, mert az energiaszámlák nagyon kiszámíthatatlanok lehetnek a szezonális ingadozások miatt, ami megnehezíti a költségkalkulációt is. Mi lesz, ha a tél a szokásosnál hidegebb lesz? A vállalkozásának magasabb energiaköltségekkel kell szembenéznie. Ugyanez történhet nyáron, ha hűtésről van szó. Viszont egy szolgáltatott irodában állandó, a bérleti díjban benne foglalt költségek vannak.

3). A berendezés is biztosított: az irodai felszerelés drága mulatság. Nincs mód megkerülni, amikor íróasztalokra, székekre, lámpákra, irodai eszközökre és egyebekre lesz szüksége. Ha szűkös a költségvetése, ez kihívást jelenthet. Viszont egy szolgáltatott irodahelyiség biztosítja a vállalkozásához szükséges összes berendezést, igényei szerint. Ide tartoznak a bútorok (íróasztalok és székek), iratszekrények és minden, amire csak szüksége van, akár még dekorációról is gondoskodnak, és teljesen igényeire szabják a belteret. Vállalkozása tehát pénzt takarít meg azzal, ha szolgáltatott irodát választ, mert ezen költségekkel sem kell pluszként számolnia.

4). Személyzeti költségek: a szolgáltatott irodák általában olyan munkatársakat is biztosítanak, akik segítenek a napi munkafolyamatokban, például esetleg recepcióst vagy adminisztrátorokat, akik mind az épületen belül dolgoznak. Legtöbbször ez plusz tételként jelenik meg a bérleti díjban, de csak mint kiegészítő szolgáltatás, ami költséghatékonyabb, mintha külön béreket is kellene fizetnie.

5.) Rugalmasság: a hagyományos iroda bérlésének választása korlátozhatja vállalkozásának fizikai növekedését. Az Ön által bérelt hely nagysága ugyanis alapesetben véges, így általában nem lehet további szobákat, helyiségeket rendelkezésre állítani, hogy megfeleljenek a vállalat növekedésének. És hát drága lenne egy nagyobb irodába költözni – fedeznie kellene a költözés költségeit, további bútorokat kellene vásárolnia és még sok mást. A költözés továbbá leállással is járhat, ami drámai módon kihathat az üzletre. A szolgáltatott irodában nincs ilyen probléma: ha cége növekszik, könnyű további helyeket a térhez kapcsolni, de csökkenteni ugyanilyen egyszerű, amennyiben egy nagyobb projekt után esetleg fele akkora erőforrással is tud működni a munka.

6). Nincs karbantartási költség: bármi elromlik, a javítási költségeket a szolgáltatott iroda fedezi, ami jelentős költségcsökkentő tétel.

Hagyományos irodabérlet kontra szolgáltatott iroda? Ha költségeket szeretne csökkenteni cégének, és rugalmas, gördülékeny megoldásokra vágyik, feltétlenül az utóbbit javasoljuk. Keressen bennünket!

chatsimple