Modern iroda tervezése

Modern iroda egy prémium irodaházban – miért ne? Ha irodafelújítást tervez, nehéz lehet elindulni, hogy mivel kezdje. Előfordulhat, hogy egy konkrét dizájnt tart szem előtt, vagy nincs fix elképzelés, hanem elárasztják különféle stílusok, zavart okozva. Még akkor is, ha csak néhány részletet szeretne megváltoztatni a munkahelyen, a helyes döntés meghozatala problémás.
Az irodai fejlesztések/frissítés fontolóra vétele mindig jó alap, mivel fontos, hogy büszkék legyünk a munkahelyükre, jól érezzük magunkat ott, és néha egy kicsit fenekestől felforgassuk a dolgokat ahhoz, hogy új erőre kapjunk. Ez egy nagyszerű módja annak, hogy frissítsük az üzletet anélkül, hogy bármilyen jelentős változtatást végrehajtanánk, például márkanevet vagy telephely módosítanánk. Mégis „újszerű” érzést kelt bennünk a változás, a kollégákban, és az üzleti partnerekben is.

A szimpla bézs falak és egyszerű fa íróasztalok, kék irodai székek ideje lejárt. Most a kreatív és egyedi munkahelyek idejét éljük, szeretnénk távol tartani magunkat mindattól, ami unalmassá és inspirálatlanná válhat.
A nagyobb vállalatok óriási energiákat fordítanak arra – minden igényt kielégítő szolgáltatások nyújtásával -, hogy alkalmazottaik több hasznos/értékes időt töltsenek a munkahelyen, ahogy erről már Így szeret majd mindenki bejárni az irodába című bejegyzésünkben már írtunk.

Az irodáházak mára sok helyen étkezési és szabadidős lehetőséggel, lounge terekkel, sőt, helyenként házon belüli szépségszalonokkal vagy orvosi vizsgálókkal is rendelkeznek. Lehet tőlük ihletet meríteni. Itt jegyeznénk meg, hogy egy szolgáltatott irodában minden, még a legextrémebb ötlet is befogadó fülekre talál, nincs lehetetlen, nézzünk néhány tippet, milyen irányba kezdjen gondolkodni, ha modern irodába szeretne beköltözni.

1. A nyitott terek fontossága

Nyitottabb elrendezéssel minden típusú, nagyobb vagy kisebb tér is tágasabbá, szellősebbé tehető. Ha ez a falak kibontását vagy asztalok teljes átrendezését jelenti, akkor tegyük meg. A nyitott irodai elrendezés nemcsak a lehető legtöbbet hozza ki a rendelkezésére álló helyből, hanem az alkalmazottak számára is több teret kínál a kooperatív együttműködésre.

2. Legyen több a fény

Nincs is jobb, mint egy világos munkakörnyezet. A természetes fény bizonyítottan boldogabbá és produktívabbá teszi az embereket. Hogy az irodahelyiség a lehető legtöbb természetes fényt engedje be, körültekintően kell megválasztani az árnyékolókat, elhelyezni a bútorokat, játszani a falak színével, stb. Járt már a House of Business Irodaházaiban? A Capital Square, a Roosevelt vagy a Bank Center Irodaházakban? Valamennyi rendelkezik természetes fénnyel bevilágított irodákkal és tárgyalókkal, ami minden napkedvelőnek ajánlott.

3. Üveg irodai falak

Az egyik legjobb módja annak, hogy egy irodát modernné tegyünk, az az, ha több üvegfelületet telepítünk bele. Az üveg elválasztó elemekkel maximalizálható a természetesen beszűrődő fény mennyisége, nyitottabb munkaterület kapunk, de tiszteletben tartjuk a magánszférát is.

4. Inspirációs terek az irodában

A legtöbb modern iroda manapság nem csupán íróasztallal és számítógépekkel teli szobákból áll. Lehetőséget kell teremteni a munkavállalóknak az irodai környezetből való elszakadásra, kreatív gondolataik áramlásához. Az ilyen inspirációs zónák, lounge terek nem azt jelentik, hogy hűsölni és szórakozni kell bejárni az irodába, hanem valóban a termelékenység elősegítésére használhatók fel, azzal a lehetőséggel, hogy a számítógéptől távol dolgozhassanak a kollégák. Rengeteg alternatív kínálkozik arra, hogy minél szórakoztatóbbá és kreatívabbá tegyük ezeket a tereket, egy szolgáltatott irodában ötletek egész tárházából válogathat, hogy melyik lehet az ideális.

5. Egész napos egy helyben ülés helyett

Az órákon át tartó egy helyben ülés sok betegség okozója lehet. Az alkalmazottak egészségének megőrzése érdekében ezért sok vállalkozás több lehetőséget kínál a munkahelyen a folyamatos ücsörgés megszakítására, például sétáló munkaállomással.

Egyes irodaházak, mint a House of Business Roosevelt Irodaháza pedig kiváló lokációjának köszönhetően a szabadtéri sportolásra biztosít lehetőséget, az iroda öltözői és zuhanyzója pedig szinte megszólítják Önt: “sportoljon, mozogjon, mi minden kényelmi hozzávalót biztosítunk mellé”. 🙂

6. Jó minőségű bútorokat válasszon

Mint minden más esetben, olcsó húsnak itt is híg a leve. Az irodabútorokat nap, mint nap használjuk, és elkerülhetetlen, hogy idő után elkezdjenek elhasználódni. Mivel költséghatékonysági és praktikussági okok miatt nem cserélhetjük ezeket havonta, ezért megéri minőségi darabokat rendelni. Egy szolgáltatott irodában természetesen erre is van mód, már előre kiválaszthatja exkluzív bútorait, mielőtt irodájába beköltözne.

7. Jöhet néhány hangulatjavító elem

Például a szobanövények, mohafalak, művészeti tárgyak, szobrok, képek, és egyéb elemek mind hozzájárulhatnak a pozitív irodai légkör megteremtéséhez, és az alkalmazottak hangulatának fokozásához.

8. A funkcionalitás nagyon fontos

Létezik néhány kiváló, modern tárolási- és polc megoldás, amelyek a rend megszervezéséhez tökéletesek az irodában, hiszen nemcsak az fontos, hogy szép legyen az iroda, hanem funkcionálisan is megfelelően üzemelő. Kérheti lakberendező segítségét is, ha elakadna, de szolgáltatott iroda bérlése esetén természetesen már ez is az ár részét képezi.

Akár egy teljes irodai felújítás előtt áll, akár kisebb fejlesztéseket hajt végre, az iroda tükrözi a vállalat imázsát, és nagy hatással lehet az alkalmazottak termelékenységére és a látogatók benyomására. Keressen bennünket bizalommal irodabérléssel kapcsolatban elérhetőségeink valamelyikén!

chatsimple